“Prettig hoe ze niet enkel inzoomt op hetgeen waar je last van hebt, maar verder kijkt om de oorzaak te achterhalen en je verder te helpen”

Luisterend lichaam…

Shiatsu is een manuele therapie die is ontwikkeld in Japan. Misschien kent u het al onder de naam acupressuur of drukpunttherapie. Tijdens een shiatsubehandeling beïnvloed ik energiebanen die corresponderen met uw klacht. Dat doe ik met de duim, vingers, handpalm, elleboog, knie of voet. Kenmerkend voor iokai shiatsu is de samenwerking tussen de handen: een actieve, werkende hand en een passieve, luisterende hand. Naast de iokai shiatsu benadering pas ik ook andere inzichten toe tijdens de behandeling. Alles is erop gericht om uw energiedoorstroming te verbeteren en zo uw klachten te laten verminderen of verdwijnen.

Behandeling gericht op de bron van uw klacht

Uw behandeling begint met een gesprek om uw leefomstandigheden in beeld te brengen en bij de bron van uw klacht te komen. Daarna stel ik een eerste diagnose. De hele behandeling blijft er ruimte voor toetsing en verfijning ervan. Bij shiatsu gaan we er namelijk vanuit dat klachten op elkaar kunnen lijken, maar altijd een unieke oorzaak hebben.

De behandeling vindt plaats op een Japans matras, de futon. U houdt daarbij uw kleren aan. Het is prettig als u loszittende, natuurlijke (katoenen of linnen) kleding draagt. Dan kan ik eventuele strekkingen en rotaties van gewrichten soepel uitvoeren. Na de behandeling geef ik u mogelijk ondersteunende oefeningen mee.

Wilt u niet alleen van uw klacht af, maar ook begrijpen waar deze vandaan komt? Dan kan Maat Shiatsu wat voor u betekenen.