Maat-shiatsu.nl - Inspiraties

“Ik ben onder de indruk van hoe jij de behandelingen insteekt én de effecten die je teweegbrengt”

De inspiratiebronnen van Maat Shiatsu

De Iokai-shiatsu-opleiding legde voor mij een stevige theoretische en praktische basis. Deze gedegen opleiding is er vooral op gericht een sterk invoelend vermogen te ontwikkelen. Deze manier van invoelen en behandelen heeft  een zeer krachtige en effectieve werking. Hierdoor stroomt uw energie weer vrijelijk, wat een weldadige en balancerende werking heeft op u als geheel. Dus lichaam én geest versterken

Deze basis blijf ik constant verrijken met (en toetsen aan) inzichten uit aangrenzende terreinen. Zo geef ik mijn shiatsu-behandelingen letterlijk een eigen touch.

De modules voor structurele shiatsu bij Jörg Schürpf brachten mij ertoe shiatsu te integreren met het werken met bindweefsel, gewrichten, pezen en spieren. Het bindweefsel is een belangrijke informatiebron, mede omdat hierin iemands historie opgeslagen ligt. In deze geschiedenis vind ik het antwoord op stagnaties, leegtes en blokkades. Deze benadering geeft meer bewegingsruimte aan gewrichten, spieren en pezen waardoor u ook soepeler zult bewegen.

De opleiding viscerale therapie (bindweefsel therapie) is een logische verdere verdieping van het werken met bindweefsel. De opleiding leert mij de technieken om organen, structuren en het omliggende bindweefsel beweeglijker te maken. Als de organen vrij binnen hun omgeving bewegen, zal het functioneren van het orgaansysteem én de lichamelijke gezondheid verbeteren.

Al mijn inspiratiebronnen zien lichaam en geest als een samenwerkend geheel. Het een beïnvloedt het ander. Daarbinnen past ook de verbinding die ik leg tussen de oosterse energetische benadering en de westerse anatomische benadering. Helpend daarbij is de zienswijze ‘Anatomy Trains’ van Thomas Myers, Myers ziet bind- en spierweefsel als een soort keten binnen het lichaam. Een zwakte in de enkel kan bijvoorbeeld nekpijn veroorzaken. De ketens komen, volgens mij niet toevallig, overeen met de meridianen volgens de Iokai shiatsu.

Resultaten van Shiatsu
  • Een fitter lijf
  • Sterker immuunsysteem
  • Betere concentratie
  • Gunstigere hormoonhuishouding
  • Verhoogde sensitiviteit