Maat-shiatsu.nl - Oefeningen

“Ze heeft mij diverse (oefen)tips gegeven waarmee pijnklachten sneller verholpen waren”

Sterker met shiatsu!

Als u thuis beweegt, versterkt u de werking van de ontvangen shiatsu-behandelingen. Door bewegings- en ademhalingsoefeningen krijgt u meer grip op uw lijf en ook een sterker lichaamsbewustzijn. U krijgt meer inzicht in het verhelpen van uw klachten en vergroot de kans dat u toekomstige blokkades of blessures een stap voor blijft.

De oefeningen die ik meegeef komen veelal uit de shiatsu-bewegingsleer Do-In of de Pralaya-yoga. Do-In is een manier van bewegen waarbij u uzelf een shiatsu-behandeling geeft. Net als de shiatsu-behandeling die u van mij krijgt, bevorderen deze oefeningen uw gezondheid en vitaliteit. Meestal zijn ze gericht op het versterken van het fysieke middelpunt van uw lichaam, de zogenaamde Hara (= buik). Ook zijn er oefeningen waarbij de nadruk meer ligt op drukpunten en meridianen, waardoor uw energiecirculatie verbetert.

Pralaya-yoga gebruikt een unieke combinatie van het versterken van onderontwikkelde spieren en het opbouwen van flexibiliteit door het losmaken van bindweefsel. Hierdoor is het een zeer efficiënte manier van het losmaken van het lichaam. Voor het versterken van het lichaam werkt Pralaya met antagonisten, dat wil zeggen tegenstellingen. Om b.v. de hamstrings te kunnen ontspannen, moeten de quadriceps versterkt worden.

Alle oefeningen die u meekrijgt om thuis te doen licht ik uitgebreid toe. Ik stem ze af op uw lichaam en mogelijkheden.

Resultaten van Shiatsu
  • Een fitter lijf
  • Sterker immuunsysteem
  • Betere concentratie
  • Gunstigere hormoonhuishouding
  • Verhoogde sensitiviteit